Hoog bezoek en een vette cheque voor Lions Club Diest

Valentijn krijgt een zeer bijzondere invulling voor de Lions Club Diest. De Ijslandse Gudrun Yngvadottir, International President van Lions Club International, komt op 14 februari op bezoek. Yngvadottir is de 101ste International President en ze is ook de eerste vrouw in die functie. Ze geeft impliciet leiding aan de 1.400.000 Lions in de wereld. Lions Club International wordt door de UNO de grootste NGO genoemd. Omdat alle werkingskosten gedragen worden door de leden en alle gelden voor projecten ook voor 100 % aangewend worden, krijgt de Lions Club International Foundation (LCIF) ook de beste kwaliteitsbeoordeling.

Een bezoek van de International President is hoogst uitzonderlijk. Gudrun Yngvadottir zal vergezeld zijn van 10 à 15 leidinggevende personen van Lions Belgium. Ze brengen onder meer een bezoek aan Home Martine Van Camp en De Bremberg.

100.000 dollar steun voor project Poels

De International President heeft ook een goede reden om naar Diest te komen. Lions Club International Foundation (LCIF) bevestigde namelijk dat ze het project Poels steunen met een bedrag van 100.000 dollar. Dit bedrag is het maximum voor dergelijke projecten en het wordt slechts uitzonderlijk toegekend.

Lions Club Diest heeft zich geëngageerd om het project Poels te steunen ten belope van 1.200.000 euro (20 jaar x 60.000 euro). Eerder deed de vereniging een vergelijkbare inspanning voor De Bremberg. Het geld komt deels van de kledinginzameling die de Lions een paar keer per jaar organiseert.

Om het project Poels te realiseren moet de Sint-Jan Berchmanskerk afgebroken worden. Vzw Martine Van Camp bouwt er daarna, tegen 2020, een nieuw dagcentrum en zes studio’s voor begeleid wonen.

Geef een reactie