Rotary Diest en Roel Vanderstukken zetten samen de schouders onder infomobiel van Te Gek!?

Er blijft een moeilijk te slopen taboe rusten op de bespreekbaarheid van psychologische problemen en dat is eigenlijk te gek om los te lopen. Ongeveer één op vier personen in België krijgt met dergelijke problemen te maken en dat is onrustwekkend veel.

Het project ‘Te Gek!?’ wil die drempel slopen. Het tracht geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en streeft naar een correcte beeldvorming van mensen met psychische problemen. Dat doen ze onder meer door grootschalige campagnes te organiseren. Heel wat bekende namen zijn ondertussen mee op de kar gesprongen. Guy Swinnen van The Scabs en Selah Sue zijn peter en meter van Te Gek!?.

Momenteel toert de infomobiel van Te Gek!? rond in gans Vlaanderen. Dat is een voormalige lijnbus uit Zwitserland die werd uitgerust met tablets, een cinemazaaltje, een podium en een kleine radiostudio. De bus rijdt langs verenigingen en scholen. Er zijn zitplaatsen voor ongeveer 25 leerlingen.

In de infomobiel komt een ervaringsdeskundige haar verhaal vertellen over psychische problemen, informatie geven aan jongeren en hen aanmoedigen om hun eigen ervaringen te delen rond dit thema. De bedoeling is om jongeren laagdrempelig te laten kennismaken met geestelijke gezondheid.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Er is bijzonder veel vraag naar de infomobiel maar de inzet ervan wordt geremd door een tekort aan personeel. Rotary Diest wil daar iets aan doen. Bij de serviceclub ondernemen ze een aantal acties die het budget voor de bestaffing van de infomobiel moet ophogen.

Op zaterdag 16 Maart 2019 organiseert Rotary club Diest de Nacht van Te Gek!? met een optreden van Roel Vanderstukken en de Corsari’s, gevolgd door een after party met DJ. De hele opbrengst van deze avond vol ambiance gaat naar Te Gek!? en meer specifiek naar de werking van de Infomobiel.

Iets meer dan een jaar geleden moest Familie-acteur en zanger Roel Vanderstukken (41) een zware hartoperatie ondergaan. Lichamelijk is hij helemaal opgelapt, maar mentaal moet hij nog herstellen. Dit is een van de redenen waarom de artiest zich achter dit project schaart. Hij begrijpt de impact van geestelijke gezondheidszorg omdat hij er persoonlijk mee te maken kreeg.

De Nacht van teGek!? gaat door in den Amer in Diest op 16 maart 2019. Inkomkaarten kan je bestellen via www.diest.rotary1630.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.