ALDI in Lummen model voor complete restyling van winkelketen in België – Distributiecentrum Turnhout is meest duurzame bedrijfsgebouw

ALDI opende vorige zaterdag een volledig vernieuwde vestiging aan de Molemstraat in Lummen. De winkel is ongeveer 1000 m² groot en heeft 1250 permanent beschikbare artikels in de schappen. Die worden aangevuld met tijdelijke food en non-food promoties.

De nieuwe ALDI heeft een uitgebreide broodafdeling en een versmarkt voor fruit en groenten. De inrichting, de indeling en het meubilair werden compleet herdacht en uitgevoerd in frissere vormen en kleuren.

De ombouw van de winkel in Lummen maakt deel uit van een grotere restyling, de grootste ooit voor ALDI. Daarbij worden in 2018 en 2019 alle 450 Belgische ALDI-winkels omgevormd naar het nieuwe winkelconcept.

Lees verder na het filmpje


Distributiecentrum Turnhout meest duurzame bedrijfsgebouw in België

ALDI opende in Turnhout het meest duurzame industriegebouw van België. Het gaat over een investering van 50 miljoen euro. Er liggen meer dan 4.000 zonnepanelen op het dak (goed voor het jaarlijks energieverbruik van bijna 300 gezinnen), de koeling gebeurt met milieu- en ozonvriendelijke CO2, de kantoormeubels bevatten zo weinig mogelijk irriterende stoffen en er werd er een omvangrijke groenzone met streekgebonden planten en een bijenhotel aangeplant.
Het distributiecentrum in Turnhout moet dat van Rijkevorsel vervangen, dat snel te klein geworden was. Aldi is decentraal georganiseerd. De grootgrutter heeft zeven dergelijke centra. Ze zitten dus veel korter bij de winkels en ook dat heeft een merkwaardig positief milieu-effect. De vrachtwagens van de groep verbruiken per jaar 3 miljoen liter diesel minder.
De verhuis naar het distributiecentrum in Rijkevorsel  gebeurt op 2 februari. Op 3 februari moet het al volledige operationeel draaien.

Geef een reactie