Bestuurder rijdt 148 km/uur in zone 70

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari 2019 zette de politiezone Demerdal negen extra medewerkers in voor een verkeerscontrole op vier verschillende locaties. Naast een controle op het rijden onder invloed werden de snelheid en de voertuigen gecontroleerd. De controles gebeurden op Schoonaerde te Schaffen, Weg Messelbroek te Scherpenheuvel-Zichem, het kruispunt Houwaarstraat – Oude Tiensebaan te Scherpenheuvel-Zichem en de Schaffensestraat te Diest.

De teams controleerden 618 bestuurders op het rijden onder invloed. Slechts twee bestuurders waren onder invloed van alcohol. Een 52-jarige man uit Diest moest zijn rijbewijs voor 6 uur achterlaten, het rijbewijs van een vrouw uit Diest werd voor 3 uur ingehouden. Een dertigjarige man testte positief op drugs en hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn voertuig werd in beslag genomen. Verder kregen dertien bestuurders een opmerking omdat de lichten van hun voertuig niet optimaal functioneerden. Eén bestuurder beschikte niet over een geldig rijbewijs om een passagier te vervoeren.

Op drie plaatsen werd de snelheid van de voertuigen gecontroleerd. Op de Diestsebaan te Schaffen werden 37 bestuurders geflitst. Op de Diestsestraat in Scherpenheuvel-Zichem reden 21 bestuurders te snel en op de Omer Vanoudenhovelaan in Diest reden vier voertuigen te snel.   Vier van hen mogen zich aan de intrekking van hun rijbewijs verwachten. Eén van de bestuurders liet een snelheid van 148km/u noteren in een zone 70.

2 comments

Geef een reactie