Aarschot is hergebruikkampioen Hageland 2018

De Kringwinkel Hageland zamelt al meer dan 20 jaar herbruikbare goederen in. In de 17 Hagelandse ophaalgemeenten werd tijdens de Europese week van de afvalvermindering vergeleken waar de inwoners het meeste schenken aan de kringwinkel Hageland. De gemeente met het hoogste aantal kilo’s per inwoner krijgt de trofee ‘Hergebruikkampioen Hageland 2018’.

Het is het 3de jaar dat deze wedstrijd in het Hageland wordt georganiseerd.

Steden met eigen kringwinkel vormen top 3

Aarschot wint de wedstrijd met ruime voorsprong voor Tienen en Diest. Dat zijn allicht niet toevallig de drie steden waar ook een vestiging van de Kringwinkel is. Bekkevoort werd mooi vierde en ook Zoutleeuw (5de) en Geetbets (6de) realiseren nog een mooie score. Scherpenheuvel-Zichem werd 9de en Glabbeek 12de. Tielt-Winge en Kortenaken presteren het slechtste. In totaal werd er door de 17 deelnemende steden en gemeenten meer dan 62 ton herbruikbare goederen ingezameld tussen 17 november en 25 november.

Afscheidnemend schepen van Financiën van Aarschot Bob Verstraete mocht de trofee die volledig gemaakt is uit herbruikbaar materiaal van De Kringwinkel, in ontvangst nemen. Het werk werd ontworpen door Recycle Art kunstenaar en medewerker van De Kringwinkel Hageland, Dirk Stasseyns. Stad Aarschot ontvangt ook 10 cadeaubonnen die ze zelf mag verloten onder haar inwoners.

Breng Jezelf Rijk

De Kringwinkel Hageland wil alle inwoners uit de 17 ophaalgemeenten extra motiveren om spullen te schenken. Wie voor 9 februari 2019 minstens vijf kilogram herbruikbare goederen brengt naar 1 van de 3 winkels van De Kringwinkel Hageland in Diest, Aarschot of Tienen ontvangt een waardebon. De Kringwinkel Hageland leeft immers van de ‘krijg’ en maakt letterlijk ‘werk’ van de spullen die men ontvangt. De afvalberg wordt hierdoor verkleind en De Kringwinkel creëert werk op maat van een aantal doelgroepen. 

Schepen Stad Aarschot Geert Schellens, recycle-art kunstenaar (en ontwerper van de beker) Dirk Stasseyns (DSart2C), Paul Stessens (directeur De Kringwinkel Hageland), Schepen Stad Aarschot Bob Verstraete, Schepen Stad Aarschot Isabelle Dehond, Liesbeth Vanderloock (teamleider winkels De Kringwinkel Hageland), Hendrik Bergs (vestigingsverantwoordelijke De Kringwinkel Aarschot).

Geef een reactie