X-mas Chapel in uniek historisch pand nog twee weekends open

De kapel van het Sint-Elisabethgasthuis moet momenteel zowat het gezelligste kerstkapelletje van Vlaanderen zijn. De kapel op zich is een uniek stukje onroerend erfgoed en de ploeg van Toerisme Diest heeft er een stijlrijk kerstmisaccent aan toegevoegd. Je kan er jezelf komen verbazen over het prachtige pand dat jarenlang ongebruikt bleef. Maar er zijn ook lekkere biertjes van Brouwerij Buvens en Loterbol. De Meerdael Chardonnay is helemaal op snee en ook de wijnen van de Kluisberg staan op het menu. 

Workshops voor kinderen

Op zaterdag 15 december zijn kinderen van 5 tot 12 jaar welkom tussen 10 en 12 uur vooreen mega-gezellige kerstworkshop in de X-mas Chapel. Dat geeft de ouders de kans rustig kerstcadeautjes te scoren. De eerste sessie is van 10 tot 11 uur en de tweede sessie van 11 tot 12 uur. Toegang is € 3, maar je moet vooraf tereserveren en inschrijven bij Toerisme Diest. De plaatsen zijn beperkt!

Bacari in de X-mas Chapel

Op zaterdag 15 en zondag 16 december komt Jan Maes met zijn Bacari-concept naar de X-mas Chapel. De naam ‘Bacari’ komt van kleine barakken in Venetië waar de lokale bevolking binnenstapt voor een glas witte wijn en crostini’s belegd met lokale producten. De kapel is open van 13 tot 17 uur. Je kan héérlijke hapjes komen proeven en je krijgt de recepten mee naar huis. De toegang is gratis. Meer info over Jan Maes: www.bacari.be

Zaterdag 22 december: De Hagelandse Academie aan het woord.

Op zaterdag 22 december geven de leerlingen van de afdeling Woord van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord het beste van zichzelf tijdens hun toonmoment “A Christmas Drama”. Wie deze enthousiaste jonge spelers aan het werk wilt zien, is welkom van 11 tot 12 uur en van 13 tot 14 uur. De toegang is gratis.

De kapel is tijdens datzelfde weekend open op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 december van 13 tot 17 uur. 

Geef een reactie