Voedselbanken krijgen steun van Streekproducten Vlaams-Brabant

De voedselbanken stonden een paar weken geleden aan de klaagmuur omdat de toelevering van hun voorraad achterop hinkt. Ze konden daardoor hun bedelingen niet meer op het zelfde niveau houden. De organisatie krijgt nu hulp uit onverwachte hoek. Streekproducten Vlaams-Brabant vzw doet mee aan de Warmste Week en schenkt de opbrengst aan de voedselbanken.

De organisatie gaat collectebussen plaatsen bij producenten en verkooppunten van Vlaams-Brabantse streekproducten. Daarnaast legt het Straffe Streek-team een dubbele ‘warmathon’ af op 20 december. 

Voor Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant, ligt die keuze voor de hand. “We zijn dagelijks bezig met lokale voeding en de missie van Voedselbanken, de strijd tegen honger en voedselverspilling, spreekt ons dus  aan.”

De gecoördineerde actie kreeg de naam ‘De Warmste Streek’ en bestaat uit twee onderdelen. Streekproducten Vlaams-Brabant heeft bij haar leden, producenten, verkooppunten, restaurants, logiesverblijven en andere partners die werken met streekproducten, een collectebus geplaatst. In totaal staan er zo’n 200 collectebussen in Vlaams-Brabant. Ze zullen van 15 november tot en met 15 december hun bezoekers stimuleren om een bijdrage te geven voor de Warmste Week.

Daarnaast legt het Straffe Streek-team op 20 december een dubbele ‘warmathon’ af, die ook online gesponsord kan worden. Het team brengt het opgehaalde bedrag, als ludieke afsluiter, naar het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke, waar de live-uitzending van de Warmste Week op Studio Brussel zal plaats vinden. Ze zullen er de cheque overhandigen aan de Voedselbanken.
Ze starten om 9 uur aan het Provinciehuis in Leuven en rijden eerst 55 km met de fiets tot Bornem en stappen dan de laatste 30 km te voet naar Wachtebeke.

Geef een reactie