BNP Paribas Fortis start met Apple Pay

Klanten van BNP Paribas Fortis, Hello Bank! en Fintro kunnen vanaf vandaag met Apple Pay betalen. Ze moeten de contactloze betaaldienst activeren op hun iPhone, iPad, Apple Watch of Mac via de Easy Banking App of de Apple Wallet-app. Het toestel moet wel op de meest recente versie van iOS, watchOS of macOS draaien. 

Voorlopig zijn enkel de Maestro en Mastercard betaalkaarten compatibel. Later volgt ook Visa. Apple Pay kan gebruikt worden in zaken die uitgerust zijn met een betaalterminal voor contactloos betalen via NFC. Daar zal ook het Apple Pay-logo zichtbaar aanwezig zijn. Uiteraard zijn ook betalingen in apps en op websites in Safari mogelijk, als ze een Apple Pay-betaalknop hebben.

Apple Pay vraagt de gebruiker nooit om een pincode te gebruiken, ook niet voor grotere bedragen. De verificatie gebeurt altijd biometrisch met de 
Touch ID en Face ID of met de toegangscode van je toestel.

Geef een reactie