Lokale handelaars haken nauwelijks in op Black Friday

Online shoppen zorgt voor opvallende nieuwe hypes. Op 1 november draaiden de Chinezen dol voor Single’s Day. Op vrijdag 23 en maandag 26 november staat Amerika klaar om massaal zaakjes te doen. Online retailers bieden op die dagen straffe promoties aan en verplichten op die manier de fysieke winkels om ook met acties uit te pakken.

Domino’s wil 50% extra omzet 

Die trends waaien uiteraard over naar Europa. Vooral de grotere ketens haken via hun onlineshops in op de hype. Een aantal voorbeelden:

  • Vanden Borre organiseert een Black Friday weekend van 23 tot 26 november. 
  • Delhaize geeft 10% korting op alle online aankopen
  • Carrefour geeft 2000 bonuspunten per aankoopschijf van 100 euro via de webshop. De actie loopt tot dinsdag 28 november.
  • Colruyt geeft van 23 november tot en met 26 november kortingen tot -50 % op een reeks producten. Bovendien krijg je op vrijdag 23 november bij aankoop van minimaal 99 euro een gratis waterkoker van Nova.
  • Standaard Boekhandel heeft een korting tot 70% op 60 artikelen. De korting geldt ook op Cyber Monday. 
  • Lidl geeft 50% korting op heel veel artikelen in de webshop. 

De populaire pizzaketen Domino’s, die zich dit jaar in Diest vestigde, verkocht vorig jaar tijdens Black Friday ruim 10.000 pizza’s in België. Dit jaar willen ze dat aantal opdrijven tot 15.000. De keten biedt op Black Friday alle regular pizza’s aan tegen 5 euro. Klanten moeten online bestellen en de pizza afhalen in de winkel. Op Cyber Monday bestellen klanten online één pizza met 10% korting, twee pizza’s met 20% korting en drie of meer pizza’s met 30% korting. Deze actie iszowel geldig bij pick up als delivery. 

Zwarte pens en Black Angus bij La Bas

Bij de lokale handelaars is het enthousiasme voor Black Friday zeer lauw. Het trendy eethuis La Bas biedt een aangepast menu aan. Risotto á face de Brenda, black angusbeef burgers en wrap zwarte pens met jonagoldappeltjes zorgen voor een zwartevrijdagaccent. Brenda Jacobs houdt haar zaak ook langer open. Normaal sluit La Bas om 18 uur maar voor Black Friday wordt dat 22 uur. 

Kortingen bij Instituut Ann Tielens

Ook bij Instituut Ann Tielens vonden we een Black Friday actie. Klanten kunnen er morgen maximaal 5 producten aankopen met 10% korting. Bij aankoop vanaf 3 producten krijg je één travel size Youth Essentia product gratis en één travel size mascara van Jane Iredale. Bij aankoop van 5 producten krijg je er nog een extra travel size Revival Mask gratis bij.

Misschien hebben we acties gemist? Je mag die altijd signaleren. We vullen het lijstje met veel plezier aan. 

Aanvullingen

Kapster Wendy geeft 20% Black Friday korting

Kapster Wendy aan de Tiensestraat in Scherpenheuvel-Zichem geeft 20% korting en dat zowel op Black Friday maar ook op zaterdag. Ze maakte er zelfs een filmpje over en Wendy geeft nog een slimme tip mee. Wie verzorgingsproducten wil schenken met eindejaar kan ze dit weekend aankopen met korting. 

Liberty Hair geeft een korting van 21% op Black Friday

Ook Liberty Hair geeft een korting van 21% maar enkel op vrijdag 23 november. De keten heeft 8 vestigingen waarvan 1 in Diest en 2 in Leuven. 

20% korting bij Optiek Punie 

Bij Optiek Punie krijg je op vrijdag 23 november 20% op alle monturen, glazen en zonnebrillen. 

Straffe korting bij Optiek Lieve De Keyser

Lieve de Keyser in Schoonderbuken, nam een voorsprong op Black Friday. Ze gaf de ganse week een korting van 100 euro op een bril met multifocale glazen. Wie een tweede bril koopt krijgt 50% korting op de glazen.

10% korting bij Festivalshop

Bij Festivalshop krijg je 10% korting tot en met 25 november. Het staat niet expliciet vermeld maar allicht is die korting gebonden aan de webshop. Je moet namelijk de couponcode BLACKFRIDAY gebruiken. 

Geef een reactie