Agenda gemeenteraad Scherpenheuvel-Zichem in november

De agenda van de gemeenteraadszitting van 22 november 2018 in Scherpenheuvel-Zichem is vandaag publiek gemaakt. 

Opvallende agendapunten:

  • Goedkeuring van de gebruiksovereenkomst voor de brandweerkazerne.

Bij de start van de brandweerzone was het de bedoeling om de brandweerkazerne over te dragen aan de zone. dat zal uiteindelijk niet gebeuren. De zone blijft de kazerne gebruiken maar de stad blijft eigenaar. Op die manier kunnen de verenigingen ook het vergaderzaaltje verder blijven gebruiken.

  • De goedkeuring van het budget 2019 van het OCMW. 

Het budget van het OCMW is een van de belangrijkste uitgavenposten van de stad. De discussie over die post is niet louter financieel maar houdt ook een visie in op het sociale beleid van het bestuur. 

  • Goedkeuring prijssubsidiereglement AGB Scherpenheuvel-Zichem

De verkoop van tickets voor de voorstellingen in Den Egger volstaan niet om de kosten te dekken. Het bestuur keurt daarom ieder jaar een prijssubsidie goed. Dat is het bedrag dat de stad bijlegt per verkocht ticket. Omdat het budget momenteel voldoende is kan die opleg voor de maanden november en december wegvallen;

  • Goedkeuring van een recht van opstal voor de plaatsing en exploitatie van een photo-voltaïsche installatie op hetd ak van De Hemmekens

Het project om een PV-installatieop het dak van De Hemmekens te plaatsenwerd eerder al goedgekeurd. Dit agendapunt regelt de juridische voorwaarden waaronder de plaatsing ervan zal gebeuren. De stroom van de installatie wordt onder meer gebruikt voor een elektrische deelwagen.

De vergadering van de gemeenteraad vindt plaats op 22.11.2018 om 20 uur. De vergadering is vrij toegankelijk voor het publiek. De agenda en de verslagen van de gfemeenteraad kan je vinden via deze link.

Geef een reactie