Oudste cafébazen van Vlaanderen nog niet van plan om te stoppen.

Café de Stips in Testelt is allicht het oudste café van Vlaanderen en Selvina Willems en Maurice Thijs zullen ook wel de oudste café-uitbaters zijn. Ze worden dit jaar allebei 86 en ze zijn nog niet meteen van plan om de kraan dicht te draaien. Vorig weekend waren Maurice en Vin zestig jaar getrouwd en dat werd stevig gevierd. De stamgasten bouwden een tent op in de straat, er werd een frituur op het plein naast de kroeg neergepoot en iedereen die langs kwam mocht twee dagen lang gratis eten en drinken.

Het café is al vier generaties in handen van de stichtende familie en dat wil Maurice nog een paar generaties doortrekken. In principe gingen ze vanaf nieuwjaar naar een seniorencentrum maar dat plan is ondertussen opgeborgen.

Een pintje kost bij de Stips nog altijd maar een euro, ieder jaar is er een wielerwedstrijd en de vaste klanten organiseren al 25 jaar de zogenaamde poorfeesten. De langste prei die daar ooit opdook was 2 meter. Maurice legt het u zelf allemaal uit in het filmpje en als hij het zegt geloven wij het graag.

 

 

Geef een reactie