Ondanks stortregen toch honderden deelnemers voor Halloweentocht in Testelt

Het regende vrijdagavond oude wijven maar dat kon de Halloweensfeer in Testelt niet echt drukken. Veel kinderen struinden met mama en/of papa over het doornatte parcours, gewapend met paraplu’s en stevige regenvesten.

Organisator Annelies Ooms kon rekenen op heel veel medewerking en enthousiasme. Overal op het kilometerslange parcours hadden bewoners hun huis een griezelaccent gegeven en ze waren erg vrijgevig met pompoensoep, koekjes, snoep en hier en daar een jenevertje. Het oudercomité van lagere school ‘t Steltje zorgde voor een opvallende stand en een aantal vrijwilligers zorgden ervoor dat de senioren van de Voortberg een deel van het parcours konden bekijken.

Veiligheid blijft belangrijke bezorgdheid

Het initiatief van Annelies Ooms zorgt alleszins voor een pak sfeer en initiatief in Testelt. Ze blijft echter met een belangrijke bezorgdheid zitten. Het is blijkbaar niet evident om het parcours van de tocht verkeersvrij te maken. De politie van zone Demerdal deed extra controles en de organisatie plaatste zelf borden om bestuurders te waarschuwen. Ze riepen ook nadrukkelijk op om fluohesjes te dragen. Het stadsbestuur en de organisatoren hebben nu een jaar tijd om te bekijken hoe ze de veiligheid beter kunnen garanderen. De vijfhonderd deelnemers en de tientallen bewoners die hun huizen versieren verdienen dat.

Je kan hier een paar foto’s van de Halloweentocht in Testelt bekijken. Alle foto’s van de Halloweenactiviteiten in de regio verzamelen we op de pagina Hola Halloween.

 

Geef een reactie