Hayabusa wint een week na wereldtitel outdoor in Australië nu ook zilver in de windtunnel in Bahrein

Twee weken geleden zorgden ze in het Australische Goldcoast voor een epische prestatie. Hayabusa, het topsportteam skydiven van Defensie, behaalde voor de derde keer op rij de wereldtitel formatiespringen in de zogenaamde 4-way open klasse. Het team met de broers Andy en David Grauwels, Dennis Praet, Jeroen Nollet en cameraman Luc Van Britsom moest daarvoor wel alles uit de kast halen. Een ronde voor het einde stonden ze nog gelijk met het Amerikaanse Arizona Airspeed. Onderweg had Hayabusa wel al het wereldrecord voor het hoogste puntentotaal in een ronde gebroken met een fenomenale score van 62 punten.

Geen voorbereidingstijd

De ontlading na die nieuwe wereldtitel was groot maar de ploeg moest snel opnieuw de focus vinden. Dit weekend stond de wereldbeker indoor in Bahrein al op de agenda. Ook in die discipline won Hayabusa zes keer op rij de titel.

Het team arriveerde vorige week maandag in België en had dus nauwelijks tijd om zich deftig voor te bereiden. Ze konden amper twee uur oefenen in de windtunnel, een discipline die toch een toaal andere techniek vereist als outdoorspringen.

Weembi-Mix focust enkel op indoor

Het Franse Weembi-Mix, een gemengd team met Julien Degen, Christine Malnis, Sophia Pecout en ex-Hayabusateamlid Roy Janssen, concentreert zich al jaren enkel op de indoordiscipline. Zij kwamen de laatste jaren aardig in de buurt van de score van het Belgische team en zagen, gezien de zeer snelle opeenvolging van de twee kampioenschappen, dit jaar hun kans.

De wedstrijd begon gelijkopgaand maar in de derde ronde deelde Weembi-Mix een klein tikje uit. In de vierde ronde haalden de Fransen dan verschroeiend uit met een score van 57 punten. Hayabusa haalde in die ronde ook nog 47 punten maar de kloof was te groot om de situatie nog recht te zetten. Hayabusa wint voor de eerste keer in acht jaar geen goud in een grote competitie.

Toch blijft de prestatie van de Belgische nationale ploeg onwaarschijnlijk knap. De jongens moesten een verplaatsing naar Australië verteren en een week later vlogen ze al opnieuw naar Bahrein. De competitie in Australië was slopend en de ploeg had daarna geen tijd om de automatismen in de windtunnel opnieuw op scherp te zetten. In die context is zilver een topprestatie, ook al omdat België met 333 punten en Frankrijk met 345 punten, er echt bovenuit steken. Italië werd in Bahrein derde met 280 punten.

WEEMBI-MIX.jpg

Weembi-Mix wint de wereldbeker indoor skydiven in Bahrein

Geef een reactie