Meer dan 130 bieren op bierfestival van O.B.A.D.

De Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.) organiseert op zaterdag 20 oktober de tiende editie van hun jaarlijks bierfestival. Je kan kennis maken met meer dan 130 verschillende bieren, waaronder heel wat nieuwigheden en tien speciale, moeilijk te vinden bieren op vat.

Het Belgische bierlandschap is de laatste jaren enorm snel gegroeid en dat kan je ervaren aan de hand van de bierlijst van dit tiende Diesters Bierfestival: een aanzienlijk aantal van de bieren komt uit de ketels van nieuwe ambachtelijke brouwerijen.

“Onder deze nieuwe brouwerijen zitten enkele heel kleine bedrijfjes, maar andere zijn al verrassend groot en goed uitgerust,” aldus secretaris Mark Van Pee. “Vaak pakken ze ook uit met meer avontuurlijke recepten of een origineel concept. “Onder meer Sweynbeer uit Elewijt heeft een Chili IPA, een hoppig blond bier met jalapeños, en bij Nectar Bohème uit Pottes haalden we een bier op basis van geturfde mout. Ook Eifel Craft Beer, Dum’s Brew, Brasserie Kluiz, Dok Brewing Company, Brouwerij Benoit, Bierodrome en Gistgeest zijn enkele voorbeelden van nieuwe spelers in de bierwereld.”

De lijst wordt aangevuld met een mooie reeks buitenlandse bieren, dit jaar afkomstig uit Frankrijk, Spanje, Zweden, Estland, Ierland en Engeland.

Loterbol en Buvens

“Uiteraard zetten we ook de Diestse bieren in de kijker,” licht voorzitter Sabine Mans toe. “Naast de bekende brouwerij Loterbol, die al meer dan 20 jaar een vaste waarde is in onze stad, heeft Diest er in 2016 een tweede brouwerij bijgekregen: Brouwerij Buvens. Van beide brouwerijen kan je verschillende bieren proeven op ons festival.”

Ook andere brouwerijen en bierfirma’s uit het Hageland komen aan bod, zodat de bezoekers kunnen kennismaken met de echte streekproducten uit onze regio.

Het bierfestival gaat door op 20 oktober van 13 uur tot 23 uur in de Lakenhalle, Scholenstraat 4, vlakbij de Grote Markt van Diest. Wie niet thuis is in Diest kan vanaf het station en vanaf de gratis parkings van de Citadel en de Boudewijnvest de bordjes met “Bierfestival” volgen tot aan de zaal. De toegang tot het festival is gratis.

Affiche Diesters Bierfestival 2018 (925 x 1308)

Geef een reactie