Foto | Demerloop kleurt centrum Diest fluogeel

De Demerloop, dat zijn meer dan tweeduizend jonge mensen die een ganse namiddag enthousiast rondjes afhaspelen door het centrum van Diest. De opwarming wordt ludiek ingekleed door het jonge volkje uit de bol te laten gaan op vrolijke muziek. Daarna starten ze in drie golven, opgedeeld per leeftijd. Sommigen maken er een wedstrijd van, anderen werken lachend en keuvelend hun parcours af.

De solidariteit is opvallend groot. Geen onderscheid tussen jongens en meisjes, valide en andersvalide kinderen. Geen verschil tussen origine en huidskleur, goede of minder goede lopers. Het ganse pakket wriemelt door mekaar, gestuwd door de aanmoedigingen van ouders en vrienden.

Dit jaar kleurde de lopende massa opvallend geel. Serviceclub Kiwani’s Mosterpot Diest investeerde in de aankoop van 2700 fluohesjes. Die worden ter beschikking gesteld van de lagere scholen in de stad. Bij iedere activiteit op het openbaar domein trekken de leerlingen voortaan een hesje aan wat de veiligheid ten goede komt.

Je kan hier een beperkt aantal foto’s bekijken. Je kan doorklikken naar onze eventpagina Demerloop met 266 foto’s.

Geef een reactie