Meestergasten van Home Martine Van Camp bouwen stille leesruimte in De Pit (foto’s + filmpje)

Freinetschool De Pit is al sedert vorig jaar betrokken bij het Erasmusproject L-oratory. De pit werkt in dit project samen met scholen uit Turkije, Griekenland, Polen, Spanje en  Italië.  Alle scholen gaan bij mekaar op bezoek gedurende een week. Op die manier leren ze de specifieke aspecten van hun werking kennen.

Naast deze uitwisselingen bouwen alle betrokken scholen een  ‘stille’ leesruimte uit. De Pit werkte voor de inrichting samen met de houtafdeling van Home Martine Van Camp. Zij richtten een vrij saaie ruimte in als een groene oase met houten boomhutten, planten en een echte tribune.

De stille leesruimte werd vrijdagmiddag plechtig geopend. Coördinator van De Pit Ewoud Huls ging zelfs op zijn knieën om de meestergasten van de Pit de schaar aan te reiken waarmee ze het lint konden knippen. De delegatie van Erasmusleerkrachten organiseerde voor de opening een sessie internationale dansen. Voor sommige al wat oudere gewrichten was dat een behoorlijk stevige fysiek beproeving, zoals je kan zien in het filmpje onderaan. (na de foto’s)

Onze foto’s zijn in lage resolutie. Je kan ze via e-mail opvragen in hoge resolutie.

Geef een reactie