Organisatoren RC Drift plannen echte grand-prix

Wie vorige week zondag over de Grote Markt van Diest kuierde heeft zich allicht even de ogen uitgewreven. Het ganse plein was omgebouwd tot een speelterrein voor amateurs van races met miniatuurracewagentjes. Driften en rockcrawlen, weinig mensen die het op voorhand kenden maar het was absoluut een spektakelstuk.

Gecontroleerd door de bochten 

Driften zijn spectaculaire wedstrijden waarbij miniatuurwagens op een professioneel gecontroleerde manier door de bochten van een uitdagend parcours glijden. Het is niet alleen de bedoeling om dat zo snel mogelijk te doen maar wel om op een gracieuze en beheerste manier de limiet op te zoeken van snelheid en behendigheid.

Rock Crawlers overwinnen de bangelijkste hindernissen

Bij Rock Crawler worden de wagens ingezet op ruw maar uitdagend terrein met steile rotswanden en lastige pistes. De piloten moeten beheersing en techniek tonen om deze hindernissen zonder ongelukken te overwinnen.

Organisatoren plannen Grand-Prix

Autofanaat Marc Smets en driftpiloot Frederik Peeters zijn de organisatoren van deze primeur voor België. “We hebben veel meer deelnemers aangetrokken dan wat we gehoopt hadden”, zegt Marc Smets. “Er waren piloten uit Brussel en Wallonië maar ook uit Nederland. Er was ook heel wat belangstelling van het publiek. Dit succes geeft ons de basis om verder te werken. Volgend jaar willen we een echte grand-prix neerzetten waar de piloten effectief in wedstrijdverband tegen mekaar uitkomen.”

Bert Longin enthousiast

Initiatiefnemer Marc Smets kon toppiloot Bert Longin en zijn zoon Stienis Longin overtuigen om het peterschap van de demonstratierace op te nemen. “Ik was niet echt vertrouwd met het concept maar het is echt wel boeiend”, zegt Bert Longin. “Ik ben ook verbaasd over het succes dat dit evenement heeft bij het publiek.”

Bert Longin is een van de bekendste Belgische racepiloten met 68 overwinningen en 138 podiumplaatsen op zijn palmares. Longin vormt momenteel, samen met Anthony Kumpen, het Porsche Belcar-team rond Tom Boonen.

Bezoek onze eventpagina

Je kan het ganse event uitgebreid bekijken in 3 filmpjes en bijna 200 foto’s. De filmpjes zijn gemaakt door Geert Brams (Brams Pictures), Remus Florin en Wim Van Geel.

Je kan de pagina hier aanklikken. Heb je zelf mooi foto- en filmmateriaal? Stuur het ons door en wij maken er een mooie compilatie van.

Geef een reactie