Trampolineploeg THOR tijdelijk geholpen door dakkoepel

Turnvereniging THOR Zichem is allicht de grootste sportvereniging van Scherpenheuvel-Zichem en een van de meest succesvolle clubs van de ruime regio. THOR traint echter al jaren in een infrastructuur die niet meer volstaat om de werking verder te professionaliseren en het ledenaantal uit te breiden.

Uitstroom van talent

Stilstaan is achteruit gaan. Bij THOR was het een pijnlijke realiteit aan het worden. De wedstrijdploeg turnen heren verkaste eerder al naar Houthalen maar vooral de erg succesvolle trampolineploeg werd gehinderd door de manke omstandigheden waarin ze moesten werken. Toptalent Stan Lagrou stopte zelfs definitief met trampoline en koos voor het wegwielrennen. Naarmate het niveau van de trampolineploeg stijgt, springen de atleten hoger. Voor sommigen kwam het dak van de zaal wel heel kort bij.

Koepel als tijdelijke oplossing

In 2017 werkte de trampolineploeg de trainingen af in de sporthal van Averbode. Dat was echter geen succes. Trampolinespringen vergt een hoge mate van concentratie maar het team moest er samen trainen met de volleybalploeg van Averbode. Dat gaf te veel achtergrondlawaai.

Het bestuur van THOR ging daarom opnieuw samenzitten met het stadsbestuur. Dat leverde een tijdelijke oplossing op. Het dak boven het gedeelte van de zaal waar de trampolines staan werd verhoogd met een soort grote badkuip. Die biedt twee meter extra springhoogte.

Koepel is geen definitieve oplossing

Hoofdtrainer Erik Goeleven was blij met de tijdelijke oplossing maar hij benadrukte ook dat het geen definitieve oplossing is voor de sportvereniging. Burgemeester Claes repliceerde dat het stadsbestuur mee blijft  zoeken naar een beter aangepaste infrastructuur.

De zogenaamde koepel kost ongeveer 100.000 euro. THOR betaalt zelf 30.000 euro en het stadsbestuur legt de rest bij. Vorige zaterdag werd de constructie officieel inhehuldigd. Burgemeester Manu Claes (CD&V) en schepen van Sport Kris Peetermans (Open VLD) knipten samen het lid. Schepen Peetermans waagde zich zelfs aan een paar sprongetjes op de wedstrijdtrampoline maar hij moest eerlijk toegeven dat dit iets moeilijker is dan hij verwachtte.

Veel belangstelling voor try-outs

THOR koppelde de inhuldiging van de koepel aan een reeks try-outs. Die bewezen dat de club een betere infrastructuur dringend nodig heeft. Tussen 14 uur en 16.30 uur schoven er permanent geïnteresseerde jonge mensen aan om een proefles mee te draaien. In een tijd waarin gezonde beweging een probleem lijkt te worden, is dat geen onbelangrijk signaal.

We publiceren hier een paar sfeerbeelden. Later vandaag komen alle beelden van de opening van de koepel online. Volg HOLA HAGELAND op Facebook. We posten daar telkens een berichtje als er foto’s bijkomen.

Geef een reactie