Vandalen stichten brand op Boerenkrijgplein

Dinsdagnacht hebben vandalen het houten kunstwerk dat de vrijwilligers en werknemers van het Bezoekerscentrum Webbekomsbroek in mekaar hebben geknutseld, in brand gestoken. Het kunstwerk stelde een reusachtig generfd blad voor en was opgetrokken in stukken resthout. Door de droogte en de aard van het materiaal bleef er geen spaander heel van dit fraaie project.

Je kan verder lezen na de illustratie

DSC_3811

Smaakvol heringericht

Het Boerenkrijgplein werd vorig jaar op een zeer smaakvolle manier heringericht. Er staan onder meer grote kanonnen in Cortenstaal die als zitbanken kunnen gebruikt worden. Aan beide kanten van de site zijn zichtassen vrijgemaakt waardoor bezoekers de schoonheid van de demervallei kunnen ervaren.

Sociale controle

Het plein ligt echter zeer afgesloten en zeker ’s nachts is de sociale controle er minimaal. Twee weken geleden werd ook al brand gesticht in de nabijgelegen Schaffensepoort. De gerestaureerde Petrolpoort ligt voor het Boerenkrijgplein maar dat monument blijft gesloten uit angst voor vandalenstreken. Terreinbeheerder Agentschap Natuur en Bos wil meer sociale controle ontwikkelen op de site. Ze denken onder meer aan de uitbouw van een wandelparcours.

Tips over de brandstichting zijn welkom op 013.358658 of via e-mail naar provinciedomein.diest@vlaamsbrabant.be

Geef een reactie