Het wordt een stevig kermisfeestje in Oan ‘t Fontainke

De kermis van Scherpenheuvel stevent af op een absolute recordeditie. De reputatie van de kermis staat als een huis en het schitterende zomerweer kan dat alleen maar extra cachet geven. In café Oan ’t Fontainke geven ze de ganse week stevig plankgas. “We hebben dit jaar veel meer ruimte beschikbaar omdat de straat frequenter wordt afgesloten”, zegt zaakvoerster Elke Van den Bergh. “We bouwen de straat om tot een terras waar stevig kan gefeest worden. Omdat het uitzonderlijk weer wordt plaatsen we geen tent. We plaatsen extra tafels, stoelen en parasols. Dat geeft een veel ruimer gevoel. Er komt ook een buitentoog en voor de kinderen staat er een springkasteel. ”

Lees verder na het filmpje

Zuipkaarten

Elke heeft lessen getrokken uit het verleden. “Afrekenen is tijdrovend en lastig voor ons personeel”, zegt ze. “We werken daarom met zuipkaarten. We hebben kaarten met verschillende bedragen maar met de zogenaamde Fontainkeskaart van 50 euro kan je nog een knappe prijs winnen.

DJ Trikky en DJ Steve draaien de vetste schijven

DJ Trikky schuift driemaal achter de draaitafels van het café. Op zaterdag 21 juli opent hij de kermisactiviteiten. Hij draait ook op donderdag 26 juli en op zaterdag 28 juli de vetste schijven.

“Den Trikke zorgt altijd voor ambiance maar ook de DJ-set van Steve Roten op dinsdag 24 juli wordt iets om naar uit te kijken”, zegt Elke Van den Bergh. “Vorig jaar was die avond een stevig feestje. Veel mensen kwamen na het optreden in de kiosk naar hier afgezakt en daar hebben ze geen spijt van gekregen.”

250 gasten voor de barbecue

Vrijdag 27 juli wordt een speciale avond. Zo’n 250 mensen schuiven aan voor de barbecue. “Die wordt door een professioneel team klaar gemaakt en geserveerd”, zegt Elke. “Vanop ons terras heb je die avond ook een uitstekend zicht op het vuurwerk.” Op zondag sluiten Sus en Willy het kermisfeestje af met stevige rock&roll afgewisseld met oude krakers. In tegenstelling tot de meeste andere zaken blijven Elke en vader Marc ook tijdens de week na de kermis nog open. “Onze klanten zijn een toffe groep vrienden die ook na een stevige kermisweek nog een klapke willen doen over het feestje dat zich hier afspeelt”, lacht Elke.

Het volledige kermisprogramma van Oan ‘t Fontainke staat op onze site. We gaan ook regelmatig mee uit de bol en plaatsen zotte foto-updates over alles wat er gebeurt in het populairste café van Scherpenheuvel.

 

kermisbanner

 

Geef een reactie