Oldtimermeetings erg populair

Liefhebbers van zorgvuldig opgeblonken chroom moesten zondagmiddag afzakken naar de  omgeving van taverne ’t Ven in Averbode. Die oldtimerhappening is nog vrij jong maar het aantal deelnemers liep toch al stevig op. Wat opviel was de hoge kwaliteit van de deelnemende wagens.

Wij vonden het alleszins de moeite om er een aparte fotopagina over te maken.

Oldtimermeetings erg populair

Oldtimerhappenings zijn momenteel erg populair. Op de citadel vond eerder al Bar-Choque plaats. Onderaan deze pagina kan u wat foto’s zien van die happening. Schaffen  Classic kreeg op 24 juni meer dan 300 oldtimers bijeen. Dat evenement lokt iedere jaar duizenden liefhebbers en dagjesmensen naar de Diestse deelgemeente. Schaffen Classic is ook een pleisterplaats voor hipsters geworden. Die geven het evenement een erg trendy vintage accent.

Op 11 en 12 augustus vindt in Schaffen ook nog de 35ste Oldtimer Fly& Drive In plaats. Dat event is uitgegroeid tot een van de belangrijkste in Europa. Naast klassieke vliegtuigjes rijden honderden auto’s, tractors, woonwagens, caravans, moto’s en fietsen het terrein op.

Tijdens datzelfde weekend vindt in Bekkevoort ook de jaarlijkse Truckshow plaats. Hola Hageland maakt een uitgebreid fotoverslag van beide evenementen.

Geef een reactie