Eerste brouwsel Oranjebier al na 3 maanden uitgeput

Het feestjaar voor prins Filips Willem van Oranje startte in maart met de presentatie van het nieuwe Oranjebier. Brouwerij Anders uit Halen zorgde voor een voorraad van 4.000 liter bier dat werd omschreven als iets straffer als pils maar toch vlot drinkbaar. Het recept bevatte onder meer sinaasappelschillen, banaan en abdijgist. Een paar lokale bierexperten hadden daar nogal wat kritiek op. Onder meer Leo Mees, die zelf een boek schreef over de brouwerijen in Diest, sneerde dat er nog tal van  oude recepten van originele Diesterse bieren bestaan en dat men beter voor een van die composities had gekozen.

Tweede brouwsel besteld

Het stadsbestuur gaf het Oranjebier tijdens alle officiële plechtigheden een plaatsje naast het traditionele Gildenbier. Een aantal café’s in het stadscentrum zagen commerciële opportuniteiten en zetten het nieuwe brouwsel op de kaart. Bij Toerisme Diest kunnen bezoekers het bier op fles meepakken als cadeautje of voor eigen consumptie thuis. Dat brede aanbod heeft succes. De eerste 4.000 liter zijn na drie maanden op en het bestuur bestelde een tweede brouwsel bij Anders. Dat zal klaar zijn voor de streekbierenmarkt op zondag 19 augustus.

Geef een reactie