SP.a overweegt nog of ze bijkomende acties ondernemen tegen mogelijke intimidatie door schepen Van Meeuwen

Tijdens de gemeenteraad van vorige donderdag 21 juni haalde raadslid van SP.a Peter Cras zwaar uit naar schepen van CD&V Marleen Van Meeuwen. Cras verweet Van Meeuwen dat ze een van haar buurmannen die ook als vrijwilliger voor de stad werkt, had aangesproken op zijn intenties om zich kandidaat te stellen op de verkiezingslijst van SP.a. De man in kwestie houdt toezicht op gemeenschapszaal De Hemmekes en krijgt daar een vrijwilligersvergoeding voor. Volgens Peter Cras voelde hij zich geïntimideerd door de tussenkomst van schepen Van Meeuwen.  Het Laatste Nieuws schrijft zelfs dat Van Meeuwen en haar echtgenoot zouden gedreigd hebben dat de man moest vrezen voor zijn vrijwilligersjob die hij blijkbaar aan haar te danken zou hebben.

Indien dat zo is , is niet alleen de intimidatie laakbaar maar ook het feit dat een politicus iemand zou voortrekken bij de gunning van een vrijwilligersjob.

Raadslid Cras vroeg het ontslag van Van Meeuwen als schepen en als gemeenteraadslid. Marleen Van Meeuwen gaf toe dat ze de zaalwachter inderdaad had aangesproken maar ze ontkende dat ze hem ook geïntimideerd zou hebben. Ze ging niet in op de vraag om ontslag te nemen.

Volgens raadslid Joris De Vriendt (Vlaams Belang) zou ook burgemeester Manu Claes zijn schepen niet steunen. Onze redactie stelde Claes die vraag via e-mail maar die bleef tot op heden onbeantwoord. De Vriendt roept de lijsttrekkers en voorzitters van de plaatselijke partijen op, plechtig te willen verklaren zich te houden aan alle regels van fatsoen en eerlijke concurrentie en alles te doen voor een positieve campagne.

Voorzitter van SP.a Christini Gounakis zegt dat de vraag tot ontslag van Van Meeuwen een spontane reactie geweest is van Peter Cras. “Zoals wij allemaal was ook hij erg geschrokken van het voorval”, zegt de voorzitter. “Over het al dan niet verder ondernemen van actie zijn we nog in overleg.”

Geef een reactie