Zwembad wordt thuisbasis voor jeugddienst en vakantiewerking

De jeugddienst en de vakantiewerking van stad Scherpenheuvel-Zichem worden tijdens de maanden juli en augustus gecentraliseerd in zwembad De Beumkes. De activiteiten van de knuffel- en de grabbelpas, de speelpleinwerking en plein op wielen worden dus vanuit het gebouw van het zwembad aangestuurd. Dat heeft belangrijke voordelen. De animatoren hebben een eigen gebouw waar ze ook hun materiaal kunnen stockeren. Het zwembad ligt ook naast de Buitenschoolse Kinderopvang , de sporthal en gemeenschapscentrum Den Egger. Op die drie plaatsen vinden de meeste activiteiten plaats. Het gebouw wordt ook gebruikt en dus is de sociale controle beter.

Stabiliteit ok maar gebruik als zwembad vraagt zware investeringen

De beslissing om het zwembad opnieuw te gebruiken werd mogelijk nadat uit een stabiliteitsstudie bleek dat de structuur van het gebouw nog in redelijke staat is. Dat betekent niet dat het ook kan dienen als zwembad. Om te voldoen aan de nieuwe VLAREM-milieunormen zouden hoge investeringen nodig zijn. Die zijn niet haalbaar voor het budget van de stad. Ook de exploitatiekosten van het zwembad maken de uitbating moeilijk.

Op zoek naar herbestemming

Toch blijft het bestuur zoeken naar een oplossing voor het gebouw. Een herbestemming is mogelijk maar dan moet de verwarmingsinstallatie vernieuwd worden, de kuip moet opgevuld worden en de vloer van de kleedkamer moet geëgaliseerd worden. Het schepencollege laat onderzoeken hoeveel die werken kosten en zal daarna verder bekijken hoe een herbestemming kan gerealiseerd worden.

Geef een reactie