Supporters KFC Diest op bedevaart naar Scherpenheuvel

KFC Diest blijft in extremis in de nationale voetbalafdelingen. Niet dat de warandeploeg daar zelf nog impact op had. Het moest op Eendracht Aalst rekenen om te gaan winnen op FC Luik. Dat leek een moeilijke opdracht maar de ajuinen deden het en redden daarmee ook KFC Diest.

Oersupporter Guillaume Tasquin beloofde om op bedevaart naar Scherpenheuvel te trekken als het behoud een feit zou zijn. Guilllaume stippelde een goedgeorganiseerde tocht uit, deed een oproep op Facebook en kreeg een groep van een vijftigtal supporters bijeen. Vorige zaterdag trokken ze samen naar de basiliek. Na een herdenkingsmoment voor de overleden vrienden trok de bende naar café De Oude Tijd en naar Oan ’t Fontainke. De consumpties waren een traktatie van De Biertempel.

KFC Diest is ondertussen aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen begonnen. Stefaan Van Winckel wordt de nieuwe T1. Professioneel is hij kinesitherapeut en hij beschikt over het UEFA Pro Licence diploma. De eerste transferts zijn ondertussen ook een feit. De definitieve reeksindeling is ook bekend gemaakt.

 

Geef een reactie