Supermercado, Diest met een exotisch accent

Een broeierige dertig graden, een rist streetbands, dansacts, circusartiesten en kunstenaars en een prettig gestoorde straataankleding zorgen volgend weekend in Diest voor zuidamerikaanse vibes. Het stadsfestival Supermercado is aan zijn vierde editie en het initiatief van de stad, de handelaars en de maffe bende van d’Oranje Giraffen is duidelijk een succesvol concept geworden. De ganse stad is gepimpt met bloemenkorven en vrolijk gekleurde wimpels en de handelaars bouwen een braderiestandje en geven riante kortingen. Op zaterdag blijven ze open tot 22.00 uur.

Het programma in een notendop:

In de straten op zaterdag vanaf 14.00 uur: Famba, Vladimir Raddraaier, Krekels, Fiets je schilderij, Carrousel, Milonga en tango initiatie dj Jé, Flam-E-Motion vuuract,

In de straten op zondag vanaf 14 uur: LKMTIV, Hout & Hout, Craie de Trottoir, White Magical Horses, Carrousel, Milonga en tango initiatie Brujo, La Murga Armada

In de Hallezaal is op zaterdag een kunstmarkt en op zondag kunnen mensen komen klussen in het repaircafé.

FUNKFOOD ARGENTINA

Zaterdagavond organiseren D’Oranje Giraffen Funkfood Argentino, een maffe combinatie van lekker eten, muziek en stevig uit de bol gaan. Het feestje start met El Juntacadáveres, een stomende mix van tango en hip-hop, elektro, rock, jazz, latin.

DJ SebCat, één van de bezielers achter de Rebel Up! Soundclash parties in Brussel, Amsterdam en Parijs met muziek uit letterlijk de ganse wereld, sluit het feest af. Met zijn dj-sets wist SebCat al sfeer te zetten op festivals in Europa, Rusland, Kroatië, Canada, Peru, Brazilië, Argentinië en op het wereldmuziekfestival WOMEX in Santiago de Compostella.

U kan het volledige programma vinden op de site van het event

 

 

Geef een reactie