Dwars door het Hageland krijgt nieuwe onverharde strook langs Demerboorden

De editie 2017 van Dwars door het Hageland krijgt een nieuw concept. Alle hellingen en onverharde stroken zijn samengebundeld in de laatste honderd kilometer. Organisator Nick Nuyens wil zo een vroege ontsnapping mogelijk maken om de koers open te breken. Er zijn ook een paar nieuwe onverharde stukken. Onder meer een strook van 4 kilometer van Testelt naar Messelbroek. In het filmpje kan u mee genieten van de schitterende natuur op het parcours, iets waar de renners allicht geen tijd zullen voor hebben. De renners verlaten Testelt via de brug over de Demer. Tweehonderd meter verder gaan ze rechtsaf de Demerbroeken binnen. Die afslag is overigens een uitdaging. Het fietspad naast de weg is ongeveer tien centimeter hoog. Voor individuele renners zal dat geen probleem zijn maar voor een groep zullen valpartijen bijna onvermijdelijk zijn als daar niet op ingegrepen wordt.

Het eerste deel van het weggetje waar de renners vervolgens op terecht komen is aangelegd in 1998. Het is in vrij slechte staat maar slechts honderd meter lang. Daarna volgt het peloton de Demerboorden gedurende vier kilometer. Ze slaan dan linksaf naar het centrum van Messelbroek om aan de laatste fase van de wedstrijd te beginnen. In dat laatste deel is de beklimming van het Grasbos de scherprechter. Maar organisator Nick Nuyens voegt dit jaar een extra helling toe. Op amper drie kilometer van de finish moeten de renners de Kruisberg in Molenstede nemen. Dat is een onverharde, bijzonder steile helling maar vooral de afdaling lijkt gevaarlijk.

Wij komen op de blog regelmatig terug op Dwars door de Demerbroeken. Een reden om ons te volgen!

Geef een reactie