Schaffen ontvangt topteams uit 8 landen

Het Trainingcentrum voor Parachutisme in Schaffen heeft momenteel topteams van parascholen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Portugal, Spanje, Hongarije en België op bezoek. Tussen 15 en 19 mei gaan die met mekaar in competitie in vijf disciplines.

Schieten, gevechtszwemmen, oriëntatielopen, parachutespringen met static line uit de ballon en parachutespringen in vrije val met precisielanding vanop 1200 meter hoogte. De teams bestaan uit vijf deelnemers. Er is een individueel klassement en een landenklassement.

Het CIEP tornooi werd voor de eerste keer georganiseerd in 1980 in Frankrijk. Sedertdien vindt het ieder jaar in een ander land plaats. CIEP werd eerder in  België georganiseerd in 1985 en 1998.

Tijdens de competitie wordt ook een symposium gehouden in het centrum om de delegaties kennis te laten maken met het materiaal dat de Belgische para’s gebruiken.

Op vrijdag 19 mei 2017 om 10.30 uur is er een parade en een prijsuitreiking op de Grote Markt in Diest. De deelnemers hebben op vrijdagavond vrij. Op zaterdag 20 mei vertrekken de delegaties naar huis.

 

Geef een reactie