Verkiezingen 2024 | Nele Pelgrims trekt lijst cd&v Aarschot

Huidig fractieleidster voor cv&v in Aarschot Nele Pelgrims is door haar partij aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. De lokale partijraad heeft die beslissing unaniem goedgekeurd.

Nele Pelgrims studeerde politieke wetenschappen aan de KU Leuven en maakte haar debuut in de gemeenteraad in 2012. Sindsdien speelde ze een cruciale rol als fractieleider voor cd&v. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was de partij de tweede grootste in Aarschot maar cd&v moest toch naar de oppositiebanken. De samenstelling van de coalitie verliep toen in zeer gespannen omstandigheden toen bleek dat cd&v, Vooruit en Groen een voorakkoord hadden gesloten. Die drie partijen kwamen echter een zetel te kort om effectief een meerderheid te vormen. Huidig burgemeester Gwendolyn Rutten vormde uiteindelijk een coalitie van Open VLD, N-VA en Vooruit.

Opvallend is de steun die voormalig schepen en gemeenteraadslid Mattias Paglialunga uitspreekt voor Nele Pelgrims. Hij is zelf geen kandidaat voor het lijsttrekkerschap omwille van professionele redenen.

Startpunt van traject

Rozane Decock, voorzitter van cd&v Aarschot, noemt de aanduiding van Nele Pelgrims een startpunt. Volgens de voorzitter is de partijleiding momenteel een ambitieus team aan het samenstellen waarbij ze streven naar een gezonde mix van mensen, voor een stad op mensenmaat.

One comment

Geef een reactie