Watertoren Bekkevoort gevuld, waterproductiecentrum Holsbeek opnieuw actief

De watertoren van Bekkevoort is vorige nacht opnieuw volledig gevuld. De watertorens van Lubbeek en Meensel-Kiezegem zijn beter gevuld dan tijdens de vorige dagen. De reservoirs van Aarschot en Vinkenberg in Scherpenheuvel-Zichem zijn sterk bijgevuld. Dat moet de leveringszekerheid tijdens het nieuwjaarweekend garanderen.

De Watergroep kan ook opnieuw een beroep doen op het waterproductiecentrum Het Rot in Holsbeek. Dat centrum was uit dienst voor onderhoudswerken. Vrijdagvoormiddag startte De Watergroep met het vullen van de reinwaterkelder. Als alles naar verwachting verloopt, start De Watergroep vrijdagavond met het verpompen van water naar het distributienet. Dat moet in de nacht van vrijdag op zaterdag al een impact hebben voor de opbouw van extra waterreserves.

De Watergroep blijft ook zoeken naar lekken in het waterleidingnet maar voorlopig zijn er geen grote lekken gevonden. Er zijn wel opnieuw meerdere kleine lekken in de ruime regio gelokaliseerd en hersteld en dat heeft uiteraard ook een impact heeft op de beschikbare volumes. De Watergroep blijft dat werk voorlopig verder zetten.

De nooddrinkwatervoorziening is momenteel niet nodig, maar De Watergroep houdt ze stand-by zodat ze indien nodig snel kunnen opstarten. Door stabiliteitsproblemen verplaatsen ze de nooddrinkwatervoorziening van Tielt-Winge wel naar hun waterproductiecentrum in Haasrode, maar ook van die locatie kan de oplegger snel weer ter plaatse worden ingezet. Momenteel zijn er in de betrokken regio geen onderbrekingen van de drinkwatervoorziening.

Indien er problemen zijn met de watertoevoer, kan je dit melden via het telefoonnummer van De Watergroep 02/238 96 99.

Geef een reactie