Ontvangst sinterklaas werd wervelend feestje in Diest

Het bezoek van sinterklaas in Diest werd vorige zaterdag een wervelend feestje. De sint had zijn zotste bende pieten meegebracht en die zorgden voor spektakel in de straten van de stad. En er was volk. Veel volk. En die mensen zorgden voor beleving omdat een groot deel van hen de stoet begon te volgen. Het stadscentrum raakte daardoor even geblokkeerd omdat die mensenmassa maar traag vorderde.

De sint koos zelf voor een knappe koets om de stad te doorkruisen en die werd getrokken door twee machtige witte Boulonnais paarden. Bij aankomst aan de Lakenhalle werd sinterklaas ontvangen door schepen van jeugd Rick Brans. Die Lakenhalle werd omgebouwd tot het huis van sinterklaas. Dat huis barstte overigens bijna uit zijn middeleeuwse voegen omdat ook daar de belangstelling bijzonder groot was.

Je kan hieronder een lange reeks foto’s bekijken van dit mooie sinterklaasfeest. Je kan die foto’s ook bekijken op onze pagina Plezant Hageland.

Geef een reactie