Korte Keten automaten aan Den Amer in Diest blijven staan

Koked, de Korte Ketenautomaten op de parking van het cultuurcentrum Den Amer in Diest blijven staan. Dat laat schepen van Landbouw Monique De Dobbeleer vandaag weten. De automaten werden aanvankelijk geprofileerd als een tijdelijk project wat gezien de zware investering enigszins verwonderlijk was. Het leek de bedoeling te zijn om de ganse installatie elke zes maanden te verkassen naar een ander locatie maar die optie lijkt nu van de baan. Zulke verplaatsing leek ook weinig realistisch. De automaten is niet meteen een installatie die je snel oppakt en elders neerpoot.

Den Amer is overigens ook de perfecte plaats om deze korte keteninitiatieven in de kijker te zetten. De site ligt vlakbij het centrum en is dus vlot met de fiets of te voet bereikbaar. Voor wie met de wagen komt is er een ruime parking, Een cultuurcentrum is ook een sociaal kruispunt met veel passage van mensen. De visie van CC Diest, met een focus op een duurzame werking, sluit bovendien perfect aan bij Koked.

Je vindt in de automaten onder meer lokaal geteelde paprika’s, aubergines, komkommers, appels en peren, maar ook appelsap, aardappelen, varkensvlees of rundsvlees in de automaten. Koked is 24/24 en 7/7 bereikbaar. Je kan er betalen met je betaaalkaart.

Deelnemende landbouwers: Paprika’s Vermeiren, Fruitbedrijf Distelmans, Hoevevlees Kelberg, Gebroeders Raeymaekers, Fruitbedrijf Toetenel, Hoeveslagerij Ter Hees

Geef een reactie