De Beker van de Meulsteese Beek… als hengelen sociale warmte wordt

Twintig jonge snaken met een hengel naast de Meulstése beek, ouders en grootouders die lurken aan een drankje, de zon schijnt nog aannemelijk zomers en je hoorde er veel visserslatijn. Het Hageland toonde vorige zondag in de buurt van het Molenpad in Molenstede zijn schoonheid in alle eenvoud. De Beker van de Meulstése Beek is een sympathiek initiatief dat zonder veel poeha mensen bij mekaar brengt in een aangenaam natuurlijk kader.

De Molensteedse visclub startte vorig jaar met dit toffe initiatief. De bedoeling is simpel. Jonge mensen warm maken voor de hengelsport en hen tegelijkertijd wat bagage meegeven over hoe je dat best aanpakt. De truken van de foor , zeg maar. Ze mogen een uurtje hengelen met een nieuwe hengelstok en wat maden die ze uit een doosje kunnen plukken. Dat materiaal krijgen ze ook mee naar huis. Ouders en grootouders staan klaar met advies en aanmoedigingen. Als er een technisch probleem is zijn de mannen van de organisatie op post. Hier en daar wordt een vis bovengehaald en na dat uurtje spanning worden de beestjes geteld en weer vrij gelaten. Uiteraard is er een prijsuitreiking maar de echte waarde van zulke initiatieven is het sociaal contact, de gesprekjes en de verhalen die hier verteld worden. Het Hageland toonde vorige zondag zijn sympathieke zelve in Meulstee.

Je kan hier onder een reeks foto’s bekijken over het event. je kan die foto’s ook terugvinden op onze fotopagina https://holahageland.net/bekr-van-de-meulsteese-beek/

Geef een reactie