Bekende lokale ondernemers gaan pop-up op domein Schoonhoven uitbaten

Het stadsbestuur van Aarschot kocht vorig jaar het 16 hectare grote domein Schoonhoven. Dat domein schurkt aan tegen de standsrand. Het is potentieel een unieke habitat met natuurlijke vijvers en eeen rijke fauna en flora maar in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw is het deels volgebunkerd met plastic speeltuigen, caravans en weekendverblijven. Uiteraard ook met een grote visvijver, op dat moment toch de favoriete vrijetijdsbezigheid van de werkman.

Het tijdsgewricht is ondertussen gekeerd. Authentieke natuur is opnieuw belangrijk en zeker na corona is de populariteit van wandelen en fietsen sterk aangezwengeld. Aarschot wil van Schoonhoven weer een groene stadslong maken maar die klus gaat nog even tijd kosten. De plastic speeltuigen worden ondertussen geruimd, de caravans en de vakantiehuizen worden gedemonteerd en deels tot schroot herleid en de verhardingen worden weer opgebroken.

De horecazaak blijft voorlopig wel staan en die kan ook zonder al te veel besognes weer open gaan. Met dat idee gingen ze in Aarschot de boer op. Bedoeling was om een pop-upuitbating toe te laten die tot de zomer van 2024 kan draaien. In februari plaatste het stadsbestuur een oproep voor geïnteresseerden om de horecazaak vanaf deze zomer tot 2024 uit te baten. Geïnteresseerden kregen tot 25 april de tijd om hun kandidatuur in te dienen en een dossier te bezorgen over hoe zij de horecazaak tijdelijk zouden invullen. Team Schoonhof kwam met de sterkste argumentatie.

Team Schoonhof bestaat uit Tom Herbots, zijn zoon Jeroen, dochter Elke en Annelore Wuyts. Tom Herbots is ook de man achter BazarApart, een authentieke winkel in het centrum van Aarschot. Tom is een uitstekend hobbyhok en dat kan van pas komen in de pop-up. Zijn zoon Jeroen is 27 en hij is een meester cocktailmaker. Dochter Elke werkt rond ecologie en fair trade. Zij zal seizoensgebonden streekproducten in het aanbod brengen. Annelore Wuyts is zaakvoerder van Woauw, de Aarschotse Kerstwinkel. Daarnaast is ze professioneel etalagist/decorateur én een echte horecaduizendpoot. Zij zal instaan voor de aankleding en decoratie van Schoonhof. Ze zal bovendien ook mee de zaak runnen.
De naam van de zaak verandert van Schoonhoven naar Schoonhof, met als ondertitel “thuis aan het
water. Voor meer info over horecazaak Schoonhof kan je een mail sturen naar info@schoonhof.be.

Geef een reactie