Aankoop Stadsbazuin krijgt stevige financiële injectie van Vlaanderen

Dit jaar kocht het stadsbestuur van Aarschot de Stadsbazuin. Via minister Hilde Crevits en het investeringsfonds
handelskernversterking van de Vlaamse regering kan de stad nu rekenen op 435.000 euro steun voor dit project.

Het pand aan de Jozef Tielemansstraat 47 in Aarschot heeft een rijk verleden. Het werd opgericht in 1900 als zaal De Cirkel en groeide uit tot een begrip in het socio-culturele leven van Aarschot. Door de jaren heen is het mooie gebouw verkommerd. Het werd uiteindelijk nog gebruikt als poolcafé. De hoge investeringskosten waren lange tijd een drempel om er een alternatieve bestemming aan te geven.

Burgemeester Gwendolyn Rutten is tevreden met de steun die het project steun krijgt vanuit Vlaanderen. De oppervlakte van 5,17 are en het gebouw zelf met achterin een prachtige zaal bieden heel wat mogelijkheden.

Het pand bestaat uit twee delen: een deel voor horeca, kantoren en andere activiteiten en het achterste deel met de voormalige zaal De Cirkel. Historisch is dat een plaats voor cultuur.

Concrete invulling

De stad zal een studiebureau aanstellen om het project een geschikte invulling te geven. Volgens schepen Bert Van der Auwera gaat het in totaal over een geschatte investering van 1,45 miljoen euro. Daarin zit bijvoorbeeld het verwijderen van asbest, de kosten voor het studiebureau en de renovatie. Het gaat slechts om een voorlopige raming, los van de concrete invulling.

Geef een reactie