Waterpartij doet Aarschot klateren

Vorige zaterdag spoten de nieuwe fonteinen op de Markt van Aarschot voor de eerste keer. Samen met de Lenteshopping moest dat een feestelijk moment worden maar het animatieprogramma werd op het laatste moment afgelast omwille van de opnieuw snel stijgende coronacijfers.

Toch was er zaterdagnamiddag veel volk op de Grote Markt in Aarschot. Daarom was er ook een mondmaskerverplichting, al was dat blijkbaar niet voor iedereen even duidelijk. De fonteinen bleken wel meteen een meerwaarde voor de kinderen.

De installatie past binnen de visie om de Grote Markt te herwaarderen tot een verkeersveilige site met meer beleving. De waterpartij heeft met 21 spuitkoppen en is ongeveer 15 meter lang. De afwerking gebeurde in natuursteen. De verkeersvrije zone is afgesloten met geautomatiseerde verzinkbare afsluitpalen. Die hebben een dubbel doel. Ze moeten enerzijds doorgaand verkeer scheiden van de voetgangerszone. Anderzijds moet het voor leveranciers makkelijker worden om de laad- en loszone te betreden en verlaten. Dat laat ook toe om het verkeer dat de stad verlaat op een veilige manier via de Theo De Beckerstraat naar de Hoogbrug te sturen.

Geef een reactie