Bouw van nieuw bedrijvenpark gestart in Assent

In Assent is projectontwikkelaar BVI.BE vandaag gestart met de bouw van een nieuw bedrijvenpark. Vanaf volgende zomer kunnen ondernemers uit allerlei sectoren er zich komen vestigen. Dat kan gaan van loodgieters tot garagisten of zelfs boekhouders.

Het bedrijvenpark wordt volledig opgetrokken op basis van een kwaliteitslabel die de kwaliteit van de constructies beter en groener moet maken. Rond de gebouwen streeft de projectontwikkelaar met speciale markeringen naar een maximale veiligheid van fietsers en de gemotoriseerde voertuigen. 

De gemeenschappelijke delen van de gebouwen, de wegen en de parkings hebben slimme LED-verlichting. Die wordt gevoed door een batterij in de gemeenschappelijke ruimte vooraan, die op zijn beurt wordt opgeladen door de zonnepanelen op het dak van de fietsenstalling. Dankzij deze innovatieve en duurzame ingrepen wordt er veel energie bespaard en kan de vereniging van mede-eigenaars CO₂-neutraal werken. Een wadi zorgt er dan weer voor dat het water zich kan verzamelen en in de bodem kan infiltreren. Ook is er veel aandacht voor groene accenten.

Voor bedrijven die zich komen vestigen op de site is het belangrijk dat ze zichtbaar én vlot bereikbaar zijn. De buitensignalisatie zet bedrijven extra in de kijker en de unit-nummering met geïntegreerde verlichting op de gevel zorgt voor extra cachet.

Bedrijvenpark Assent zal bestaan uit 26 kmo-units die gebruikt kunnen worden als opslagruimte, atelier, een b2b-showroom en als kantoorruimte. Ze zijn beschikbaar vanaf 155 m² en kunnen niet alleen gecombineerd worden, maar ook afgewerkt en aangepast in samenspraak met de koper.

Het park is gelegen op twee kilometer van de autosnelweg E314, een vlotte verbinding tussen Leuven en Hasselt. Diest is op acht minuten met de auto, en het centrum van Bekkevoort is gemakkelijk bereikbaar met de fiets.

Geef een reactie