Bouw hangar A400M gestart in Melsbroek

Minister van Defensie Philippe Goffin moest vorige maandag even de handen uit de mouwen steken op de militaire luchthaven van Melsbroek. De excellentie plantte namelijk symbolisch de eerste spade in de grond voor de bouw van de gigantische hangar van het nieuwe A400M luchttransporttoestel. Dat vliegtuig vervangt vanaf dit jaar geleidelijk de bekende C-130 vloot die meer dan veertig jaar lang een vertrouwde brompot was boven het Hageland.

Niet dat er verder nog veel spades aan te pas gaan komen bij de bouw van de hangar. Bouwbedrijf Democo zet de meest moderne middelen om het gebouwencomplex tijdig klaar te krijgen. In de technische ruimte kan tegelijkertijd het onderhoud van drie A400M-toestellen gebeuren. Ze is 13.621 m² groot. De kantoorruimte is 1.200 m² groot en de logistieke zone en de verschillende opslag- en werkplaatsen en parkeerplaatsen zijn goed voor 6500 m².

De kostprijs bedraagt bijna 50 miljoen euro en het gebouw moet klaar zijn tegen midden 2021. Ondertussen zal het Hageland al kennis gemaakt hebben met de nieuwe luchtreus van defensie. Het eerste toestel heeft vorige maand zijn eerste testvlucht gemaakt in Spanje.

One comment

Geef een reactie