Burgemeester van Glabbeek gaat testing seizoensarbeiders overnemen en betalen

Seizoensarbeiders die uit landen komen met een code rood of code oranje, moeten bij hun aankomst getest worden op covid-19. Ze moeten ook in quarantaine blijven tot de uitslag van die test bekend is. De kosten en ook de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van de testen liggen bij de werkgevers, in de meeste gevallen fruit- en groententelers.

Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans neemt die opdracht nu over. Hij wil iedere kans op een uitbraak van het virus op die manier uitsluiten. Reekmans heeft afspraken gemaakt met het ziekenhuis in Tienen om de testen snel te kunnen uitvoeren. De kosten die dat meebrengt bedragen maximaal 4000 euro en die worden door de gemeente Glabbeek ten laste genomen. De telers in het dorp geven werk aan ongeveer 250 seizoensarbeiders die hoofdzakelijk uit Polen en Roemenië komen.

Geef een reactie