Hagelandse scholen krijgen subsidies voor verbouwingsprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeerde in de maand mei via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  1.469.170,31 euro in 31 scholenbouwprojecten in de provincie Vlaams-Brabant.  Ook in het Hageland zijn er een paar opvallende projecten.

  • Vrije basisschool Ons Wereldje in Scherpenheuvel-Zichem krijgt 101.476,12 euro voor de verbouwing van het schoolgebouw.
  • In Glabbeek kan Vrije Basisschool – De Duizendpoot rekenen op 101.878,27 euro voor de vervanging van de centrale verwarming en de aansluiting voor de gas.
  • Vrije kleuterschool De Notelaar in Diest krijgt 31.623,14 euro voor het vernieuwen van bestaande niet geïsoleerde gevelbekleding en het vernieuwen van de dakaansluiting en herstel van de waterafvoer.
  • De vrije basisschool van Kortenaken krijgt 33.485,95 euro om de gevel van de school te reinigen en in te voegen. Er komt ook een waterafstotende laag op.
  • In Zoutleeuw is er 94.561,98 euro voor de verbouwingswerken om de toegankelijkheid en de veiligheid van de stookplaats in de vrije basisschool van het Sint-Leonardusinstituut te verbeteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.