Wekelijkse markt in Scherpenheuvel start op 13 juni weer op – maximum 300 bezoekers per zone en uitgangen op rotonde

De wekelijkse markt in Scherpenheuvel start vanaf zaterdag 13 juni opnieuw op. In Diest en Aarschot gebeurde dat twee weken geleden reeds. Volgens burgemeester Manu Claes werd de heropstart in samenspraak met de marktcommissie uitgesteld zolang dit niet in veilige omstandigheden kon verlopen. Ondertussen zijn oplossingen gevonden voor de problemen en kan de markt onder strikte voorwaarden plaats vinden.

De markt wordt georganiseerd op de locatie waar ze voor covid-19 ook stond, meer bepaald op Vesting Noord en Vesting Zuid. De marktkramen worden verspreid over 2 afgesloten delen. Voor ieder deel komt er een duidelijk circulatieplan. Er komen ingangen via de Brouwerstraat en aan café De Zwaluw. De uitgangen van de markt zijn dan aan de rotonde voor de basiliek. De maatregel om slechts 1 persoon per 1,5 meter kraam toe te laten, wordt strikt opgevolgd. Op ieder gedeelte zijn maximaal 300 bezoekers mogelijk. Stewards overwaken die densiteit. Er worden alcogeldispensers geplaatst aan de in- en uitgangen van de markt.

Verder is er is een beurtrol opgemaakt zodat elke marktkramer om de twee weken een plaats krijgt op de markt. Bezoekers moeten de duurtijd van hun bezoek beperken zodat iedereen de kans krijgt om boodschappen te doen op de markt.

Er komt een duidelijke signalisatie vanop de verschillende randparkings naar de ingangen van de 2 marktzones.

Geef een reactie