Leuven organiseert coronaproof zomerprogramma voor eigen inwoners

De stad Leuven schrapte twee weken geleden alle grote zomerevenementen. In de plaats daarvan komt er een coronaproof zomerprogramma dat vooral op de Leuvenaars zelf mikt.

De stad zal verschillende kleinschalige activiteiten organiseren zoals stadswandelingen, bezoeken aan historische monumenten, kleine picknicks en buurtsportactiviteiten. 

De vzw Leuvenement stelt daarnaast een programma samen waarbij een groot aantal toeschouwers in kleine groepen ontvangen worden. Het gaat dan om muziek, dans, theater en gastronomische activiteiten, waarbij via een ticketsysteem telkens een beperkt aantal mensen kunnen aanwezig zijn. Er zijn tien afsluitbare buitenlocaties geselecteerd, waar gedurende drie weken een reeks voorstellingen zullen plaats vinden. Alles bij mekaar zullen er op die manier dan 120 activiteiten zijn in Leuven.

Ook verenigingsleven plant kleinschalige activiteiten

Naast het stadsbestuur willen ook veel Leuvense organisaties, verenigingen, ondernemers en kunstenaars deze zomer graag activiteiten organiseren voor een beperkt publiek. De stad wil dit mogelijk maken en onderzoekt enkele extra, goed controleerbare buitenlocaties. Uiteraard zal het ook hier om kleinschalige activiteiten gaan en zal alles veilig moeten gebeuren. Initiatiefnemers zullen via een eenvoudig aanvraagsysteem ondersteuning bij de stad kunnen aanvragen.

Ambitieuze plannen dus, vooral om de Leuvenaars een vakantie in eigen stad te laten beleven en Leuven vanuit een heel ander perspectief te leren kennen.

Geef een reactie