Frituur The Jungle opent succesvol in volle coronacrisis

Een frituur starten in volle coronacrisis, het is niet meteen evident. Toch openden Annelies Bode en Randy Das vorig weekend frituur The Jungle in de Ketelstraat in Diest. Die opening verliep vlot en de nieuwe uitbaters zijn erg tevreden over de omzet.

Bekende gezichten

De uitbaters kennen dan ook het klappen van de zweep. Tien jaar geleden roerden zij ook al in de potten van hetzelfde etablissement dat toen nog Hollywood heette. Randy en Annelies verkochten hun zaak aan Levy Alen, de zoon van tv-kok Felix Alen, en trokken naar Gran Canaria. Daar hebben ze tien jaar gewoond. Ondertussen heeft Levy Alen de frituur zelf ook overgelaten om met zijn vader de uitbating van topfeestlocatie Hof te Rhode verder te zetten. Hollywood Snack stond ondertussen al een tijdje leeg. Dat leek een gouden opportuniteit voor de vroegere uitbaters toen ze besloten om terug naar België te komen.

Toeleveranciers gesloten door corona

Er werden stevige voorbereidingen gemaakt en het interieur werd tot in de kleinste details uitgewerkt. De naam van de zaak, The Jungle, zou in alle hoekjes in de frituur opvallen. En toen kwam corona. “Het naambord, het logo en het materiaal voor de aankleding van de vitrine zijn niet op tijd aangekomen”, zegt Randy Das. “De firma die het moet leveren is gesloten door de gezondheidscrisis. “Ook voor de inrichting hebben we moeten improviseren. Het moest hier een echte jungle worden maar voorlopig hebben we ons moeten behelpen met spullen die we online konden bestellen.”

Mensen missen vertrouwde frietje niet graag

Ondertussen hebben Annelies en Randy hun eerste weekend met veel succes kunnen afwerken. “De mensen missen hun vertrouwde frietje niet graag”, zegt Randy. “Er wordt veel online besteld en de klanten betalen met de betaalapp Payconiq. Er kan maar een klant tegelijkertijd binnen om de bestelling af te halen en we hebben buiten merktekens aangebracht zodat iedereen op de juiste afstand kan wachten. Maar dat accepteren de klanten met plezier.”

Binnen in de frituur zijn voorzieningen aangebracht om besmettingen tegen te gaan. Er zijn schermen in plexiglas aangebracht, er staat alcogel en de uitbaters bouwen pauzes in waarin ze het ganse lokaal en de toestellen extra ontsmetten. Voor klanten die tot een risicogroep behoren proberen Annelies en Randy thuisleveringen te organiseren.

De klanten van The Jungle blijken alvast grote eters te zijn. Vandaag kondigden Annelies en Randy aan dat ze familiefriet en frikandel XXL aan het menu toevoegen. Goed eten is belangrijk in moeilijke tijden!

Geef een reactie