Pastoor Felix wil coronacrisis gedenken met boomplanting en bedevaart door de stad


Pastoor van Aarschot Rudy Borremans streamt al een paar weken de zondagsmis en vandaag begon ook pastoor Felix Van Meerbergen met een livestream vanuit de Sint-Sulpitiuskerk.

Pastoor Van Meerbergen heeft echter nog ambitieuzere plannen. Als de coronacrisis eenmaal onder controle geraakt wil hij een boom gaan planten in de buurt van de kerk. Dat gebeurde eerder al als herinnering aan Annick Van Uytsel en na de aanslagen in Brussel.

Felix Van Meerbergen wil ook een groot kruis laten maken dat dan van de Sint-Sulpitiuskerk naar de Allerheiligenkapel wordt gedragen. Volgens Felix Van Meerbergen moeten de boom en het kruis ons herinneren aan de kwetsbaarheid van de mensheid.

Hij vraagt wel inspiratie aan de Diestenaren. Wat voor een boom zou dat kunnen zijn, vraagt pastoor Van Meerbergen zich af. En hij wil ook graag voorstellen over hoe het kruis er kan uitzien en op welk moment dat de weg tussen de kerk en de kapel zou kunnen afleggen.

Over de keuze van de boom druppelen ondertussen de eerste voorstellen binnen. Een linde, een magnolia en zelfs een Ginkgo Biloba zijn voorlopig genomineerd.

Mensen kunnen ook reeds gebedsintenties mailen naar kerkindiest@skynet.be. Die worden tijdens de viering neergelegd bij het kruis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.