Aldi en Delhaize zetten maximumlimiet op aantal klanten in de winkels

Aldi limiteert sinds vandaag het aantal klanten dat samen in een winkel mag rondlopen. Dat maximum bedraagt 50 mensen. Bij iedere vestiging staat een veiligheidsagent of iemand van het personeel aan de deur die de limiet monitort. Aan mensen die eventueel buiten moeten wachten wordt gevraagd om minstens een winkelkar afstand te bewaren.

Aldi bevestigt dat het ruim voldoende stock heeft om de winkels te bevoorraden en zet ook extra vrachtwagens in om goederen zo snel mogelijk in de winkels te krijgen. Het aanvullen van de rekken loopt echter vaak vertraging op.

Ook bij Delhaize komt er een maximumlimiet. Die bedraagt 1 klant per 15 m². De keten drukt daar maximum op die manier uit omdat de verschillende winkelformules fel verschillen in oppervlakte.

Tussen 8 een 9 uur krijgen 65 plussers vanaf morgen voorrang in de winkels van Delhaize.

One comment

Geef een reactie