Aarschot brengt speelplekken in kaart

Kopafbeelding De Klinker

Aarschot investeerde de laatste jaren fors in aantrekkelijke speelplekken. Kinderen werden telkens bevraagd over hoe deze speelplekken eruit moesten zien. In samenwerking met tekenaar Eva Mouton ontwikkelde de stad nu een speelkaart. Op deze kleurrijke kaart ontdek je waar de speelplekken in Aarschot zich bevinden.

Je kan de speelkaart downloaden op de websites www.jcdeklinker.be of www.aarschot.be. De papieren versie kan je verkrijgen bij de verschillende stadsdiensten: het stadhuis, jeugdcentrum De Klinker, de sportdienst, de bib, het cultuurcentrum, het Sociaal Huis… Bij de papieren versie zitten ook stickertjes waarmee kinderen op hun speelkaart kunnen aanduiden waar ze wonen, waar hun school is en waar ze het liefst spelen.

Buitenspeeldag 2020

Op woensdag 22 april vindt de jaarlijkse Buitenspeeldag plaats. In Aarschot kunnen de kinderen terecht op de Grote Markt, in het Stadspark, aan de Orleanstoren en in Meetshovenbos. Binnen blijven heeft die dag toch geen zin: de schermen op de tv-zenders voor kinderen kleuren zwart.

In samenwerking met verschillende sportclubs heeft de stad een leuk aanbod klaar. De Grote Markt wordt dit jaar omgebouwd tot een avontuurlijk pirateneiland.

Een cadeautje voor de kleine avonturiers

In de aanloop naar Buitenspeeldag verstopt De Klinker vanaf maart op acht verschillende speelplekken schatkisten. In elke schatkist zit een ponsstempel waarmee kinderen hun speelkaart kunnen ‘ponsen’. Als ze hun speelkaart met vijf verschillende ponsstempels meenemen naar de Buitenspeeldag, krijgen ze een leuk cadeautje.

Geef een reactie