Aveve Scherpenheuvel omgebouwd tot trendy conceptstore – heropening met feestweekend

Black Friday wordt ook in België een commerciële hype. Geen betere dag bedenkenbaar om de winkel terug te openen, moeten ze bij AVEVE in Scherpenheuvel gedacht hebben. De vestiging bleef de vorige vijf weken dicht en de zaak kreeg in die korte tijd een stevige en opvallende make-over.

Beleving

Retailexperts zijn het er over eens. Om de concurrentie met onlineshops te kunnen aangaan moeten fysieke winkels inzetten op beleving. Dat is ook het basisidee waar ze bij AVEVE van vertrokken zijn voor de creatie van de winkels van de toekomst. Conceptstores met knusse hoekjes, een stijlrijke en warme afwerking en een trendy aanbod dat veel verder gaat dan de klassieke tuin, dier en bakplezierbenadering.

Centraal in de winkel in Scherpenheuvel werd een kookhoek ingericht. Daar zullen regelmatig demonstraties en workshops gegeven worden. Ze beginnen er overigens meteen mee. Op vrijdag 29 november vanaf 15 uur bakt de kok de pannenkoeken bruin en de klanten mogen proeven. Lekker? Dan kan je meteen alle ingrediënten meepakken in de winkel. Op zaterdag 30 november is er tussen 10 uur en 17 uur een demonstratie bakken in de winkelkeuken. Zelfde principe. Als je thuis zelf wil proberen kan je meteen je winkelkarretje vullen.

Streekproducten

Het assortiment van de winkel is ook fel uitgebreid, onder meer met een opvallend ruim gamma streekproducten. Zowat alle commerciële toppers die Vlaanderen in dat segment te bieden heeft, staan in de rekken. Dat gaat van mosterd van De Ster over de vruchtensappen van Blueberry Fields, Boerderijchips, advocaat van De Klok, hoeveijs van de Hollebeekhoeve, honing van imker Torfs, Wilders confituur, Averbode peperkoek en blauwbaard coulis. Je kan al die lokale finesse een gans weekend komen proeven. Alleen dat is al een reden om even langs te komen op de Mannenberg.

Stijlbreuk

Wat opvalt is de stijlbreuk die AVEVE in zijn nieuwe winkels heeft doorgevoerd. De retailketen heeft haar vroegere magazijnlook helemaal op de schop gegooid. De winkels krijgen een bijzonder warm interieur mee. Het nieuwe concept is aangenaam opgedeeld in themacorners die aangeduid worden met mooie houten wanden en goedbedachte slogans. Er is echt alles aan gedaan om de klant een aangename winkelervaring te geven. Bij AVEVE gaan ze daar erg ver in. Zelfs de muziek is volledig op maat van de winkels en de commerciële boodschappen die af en toe worden meegegeven gaan enkel over producten die je bij AVEVE kan vinden.

Welkom in ons kersthuis

Uiteraard krijgen de eindejaarsspulletjes op dit moment ruim aandacht. Welkom in ons kersthuis, is de slogan die daar bij hoort en dat mag je letterlijk nemen. Kerstbomen in alle maten en uitvoeringen en alles wat je maar kan bedenken om die boom en bij uitbreiding de rest van je huis in de juiste stemming te pimpen. Peter Claes geeft dit weekend bovendien 20% korting op al dat fraais.

Klassiekers blijven

Heel wat extra aanbod in de rekken dus maar uiteraard blijven ook de klassiekers beschikbaar. Sport- en hobbyvoeders, petfoods en dierenbenodigdheden, plantenvoeding en potgrond, plantenbeschermingsmiddelen, zaai- en pootgoed,thuisbakken, tuingereedschap, potterie, bloemschikmateriaal, afsluitmateriaal, werkkleding…het blijft de ruggengraad van de keten. De winkel kreeg een ruimere buitenafdeling aangemeten die ook beter geöriënteerd is.

Kortingenfestival

De winkel in Scherpenheuvel heropent dit weekend met een feest! Klanten kunnen straffe kortingen scoren en er zijn het ganse weekends toffe demonstraties en acties.

Elke klant krijgt tijdens het feestweekend een korting van 10% op een product naar keuze. We citeerden het eerder al. Er is een stijlvol en uitgebreid aanbod aan kerstversiering en daar krijg je dit weekend 20% korting op. De zakken AVEVE Optima+ hond en kat kan je zelfs meenemen met een korting van 30%. Die kortingen gelden enkel voor de vestiging in Scherpenheuvel. Bovendien krijgt elke klant die iets koopt een herbruikbare tas en een kerstroos mee. Al die kortingen lopen naast de kortingsbrochure die de keten momenteel in al haar winkels aanbiedt. Het overzicht daarvan vind je op www.avevewinkels.be

Demonstraties

Op vrijdag 29 november kan je streekproducten proeven en er is een demonstratie en degustatie pannenkoeken bakken. Op zaterdag 30 november maakt een professionele dierenfotograaf de ganse dag knappe foto’s van je huisdier. Er zijn workshops over natuurlijke dierenvoeding en er is een bakdemonstratie. Op zondag 1 december komt de sint. De kindjes krijgen een attentie en ze kunnen zich laten grimeren. Er is die dag opnieuw een proeverij van streekproducten, deze keer met een kopje koffie erbij.

Een kort overzicht van het feestweekend in AVEVE Scherpenheuvel:

Vrijdag 29 november: de winkel is open van 09.00 uur tot 20.00 uur
Van 10.00 uur tot 17.00: Degustatie Lekker Lokaal. Je kan dan een reeks streekproducten proeven.
Van 15.00 uur tot 18.00 uur: Degustatie pannenkoeken

Zaterdag 30 november: de winkel is open van 09.00 uur tot 18.00 uur
Van 10.00 uur tot 16.00 uur: Dierenfotograaf
Een professionele dierenfotograaf maakt mooie beelden van je huisdier. De eerste foto kan je gratis meenemen.
Van 10.00 uur tot 17.00 uur: Edgar & Cooper honden- en kattenvoeding.
Een expert geeft uitleg over natuurlijke voeding met vers vlees van Edgar & Cooper.
Van 10.00 uur tot 17.00 uur: Degustatie bakken en Lekker Lokaal.
Je kan versgebakken lekkers proeven en inspiratie opdoen.

Zondag 1 december: de winkel is open van 09.00 uur tot 13.00 uur.
Sinterklaas komt op bezoek.
Van 10.00 uur tot 12.00 uur: kindergrime
Van 10.00 uur tot 13.00 uur: Degustatie Lekker Lokaal

Geef een reactie