Jeugdrechter beveelt plaatsing voor overvallers brasserie De Kiezel

De politie van Aarschot heeft vanavond meer details bekend gemaakt over de maatregelen die het parket neemt tegen de twee jonge daders van de overval op Peter Geens, de uitbater van taverne-restaurant De Kiezel in Rillaar.

De daders zijn 14 en 17 en allebei afkomstig uit Aarschot. Ze werden vannacht betrapt door Peter Geens toen ze bezig waren met een inbraak in de zaak. De twee sloegen de uitbater neer met een metalen staaf en die hield daar een open schedelbreuk aan over. De politie van Aarschot kwam snel en massaal ter plaatse. Ze konden een eerste dader in de omgeving opsporen en de tweede werd later door een speurhond getraceerd. De daders hebben de feiten toegegeven en ze bevestigen ook dat ze uitbater geslagen hebben. De twee zijn deze namiddag voorgeleid bij de jeugdrechter en die werkt aan een plaatsingsmaatregel.

De inbraak gebeurde dinsdag iets na middernacht. De daders sloegen een glazen deur in aan de achterkant van het restaurant. De uitbater en zijn partner wonen op korte afstand. Zij werden gewaarschuwd door het alarm in de zaak. Peter Geens ging onmiddellijk kijken en werd door de inbrekers neergeslagen. Zijn partner arriveerde iets later en vond Peter bloedend maar bij bewustzijn. De daders waren ondertussen gevlucht. Peter Geens werd met spoeg geopereerd in het UZ Gasthuisberg. De politie van Aarschot voert het onderzoek in deze zaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.