Spaanse leerlingen op uitwisselingsbezoek in Freinetschool De Pit

Er wordt momenteel een aardig woordje Spaans en Engels gesproken in Freinetschool De Pit in Diest. Deze week zijn er leerlingen uit twee Spaanse scholen op bezoek. De uitwisseling tussen De Pit en de twee Spaanse scholen, Odón de Buen en Gloria Fuertes, kadert in het Erasmusproject ‘Growing Together’. Gloria Fuertes is een school voor leerlingen met een mentale en fysieke beperking uit Andorra. Odón de Buen is een school uit de provincie Aragon.

Gedurende twee jaar zullen er uitwisselingen met hele klassen leerlingen georganiseerd worden tussen beide landen. Dit is de eerste uitwisseling!

Gaming

De methode om samen te werken is heel bijzonder. Dat gebeurt namelijk met het gebruik van de game Saving Jorge. In een inleidend filmpje is te zien hoe Jorge, de directeur van een Spaanse school, onwel wordt om daarna tegen de vlakte te gaan. De leerlingen proberen in kleine groepjes om de man te redden. De leerlingen zijn opgedeeld in groepjes van 4, telkens 2 Spanjaarden en 2 Belgen. Ze voeren een reeks pdrachten uit in de game waarbij samenwerking en ‘doe-opdrachten’ centraal staan. Bij iedere goed uitgevoerde opdracht ‘geneest’ de zieke directeur een beetje.

Gloria Fuertes is een school voor kinderen met een mentale en fysieke handicap. Zij nemen met 7 studenten deel aan het project. Tijdens deze week helpen zij de begeleiders van de verschillende workshops.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.