Originele actie van OCMW Diest maakt senioren bewust van hun aantal

We vertellen u allicht geen groot geheim met de melding dat de maatschappij vergrijst. Maar de senioren beseffen zelf niet altijd hoeveel impact hun generatie wel heeft door de kracht van dat aantal. Bij het ocmw van Diest voeren ze momenteel een originele bewustmakingsactie. Centrumleider van het ontmoeteingscentrum Tarsenaal Hannah Van Passel zeult al de ganse week een grote pot met gekleurde snoepjes mee. Die pot staat in principe in Tarsenaal. Het is echter seniorenweek in Diest en er zijn iedere dag activiteiten voor de doelgroep. “Er zitten exact evenveel snoepjes in de pot als het aantal senioren dat in Diest woont”, zegt Hannah Van Passel. “De senioren kunnen dat aantal schatten en wie het dichtste bij zit wint een etentje voor twee personen in het Beverbeekhuis. De wedstrijd loopt nog tot 9 januari 2020.”

De senioren mogen niet alleen schatten met hoeveel ze zijn in Diest, ze kunnen ook aangeven of ze zich anders behandeld voelen door ouder te worden. De antwoorden op die vraag kunnen mee het beleid bepalen dat het stadsbestuur momenteel uittekent voor de senioren.

De seniorenweek is in Diest overigens een stevig succes. Alle activiteiten zijn op voorhand volgeboekt.

Geef een reactie